21 Mayıs 2013 Salı

Peki ya Biliyor Muydunuz ?

Peki ya biliyor muydunuz bir köpeğin barınakta ve sokakta nasıl yaşadığını, neler çektiklerini ? Hiç insanlardan sokak ortasında sırf kendiniz olduğunuz için dayak yediniz mi ? Hiç sokakta, çöp kutularında bir parça ekmek bulabilmek için emek sarf ettiniz mi ? İnsanlar sizden iğrenirken hiç birazcıkta olsa üzüldüğünüz oldu mu ? Hiç sokakta kendinden büyük köpeklerle kavga ettiğiniz ve tartışma da yaralı çıktığınız oldu mu ? Peki bu durumda insanlar köpeklere acıdı mı ? Hiç umursadı mı ? Kulaklarına gelen o inleme seslerini umursayıp balkondan yada pencereden baktıkları oldu mu ?

Bir sokak köpeği her gün tek tek çöp kutularını gezerek bir parça ekmek ararken insanlar karınlarını tıka basa doldurup artık yemekleri çöpe atıyorlar. Sokak köpekleri çamurlu, tozlu, kirli, soğuk bir betonda yatmaya razıyken insanlar daha çok konfor bekliyorlar. Peki insanların sokak köpeklerine pis, kirli, iğrenç demeye hakları var mı ? Kendi yarattıkları şeye iğrenç diyebilen bir insanlık benim gördüğüm. Bir sokak köpeği tartışma da kendinden büyük köpekler yüzünden yaralanıyor. İnsanlar sadece "yazık" demekle yetiniyor. Bazıları bile onu demeye üşeniyor gerçi... Ben de şimdi onlara böyle bir vicdana sahip oldukları için "yazık" diyorum... Bir de barınağı tercih etmeyip köpeğini Petshop gibi sağlıksız yerlerden  alanlara. Hiç gittiniz mi barınağa ? Hiç baktınız mı o masum, "beni al lütfen" diyen gözlere... Hiç barınakta bir köpekle ilgilendiniz, onu sevdiniz mi ? 

Barınağa terk edilen köpekler arasında büyük köpekler küçük köpekleri yaralıyor hatta öldürüyor. Bazı barınaklarda biraz bekledikten sonra sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor. Tek umutları insanlar... Ama o umutları da bir işe yaramıyor gerçi... Demek istediğim en azından bir kez olsun barınakları  ve sokakları düşünün... Nasıl yaşadıklarını, neler çektiklerini düşünün... Sizce onlar fazlasıyla sabretmiyorlar mı ? Barınaktaki köpekler barınağa bir insan geldiğinde umuda kapılıyorlar lütfen en azından bir tanesinin isteği gerçekleşsin... İstedikleri sadece sevgi ve sıcacık bir yuva... Çok mu gördünüz siz insanlık !

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Afedersiniz Cins Olmak Zorunlu Mu ?

Afedersiniz cins olmak zorunlu mu ? Yada secereli olmak ? Yada illaki bir Golden Retriever olmak...

Ben cins değilim, secereli de değilim. Umursamıyorum gerçi, farkım yok ki benim. İnsanlar hiç bir zaman sokaklarda ve barınaklarda sahipsiz başıboş köpeklerin neler çektiğini bilemeyecekler. Onlara barınak kelimesi bir şey çağrıştırmıyor. Şahsen yavru köpeği tatlıdır diye alıp 1 yaşını doldurmadan büyüyüp koca bir cüsseye sahip olduğu için sokağa atanlar var. Şu anki zamanda cins almak bu kadar önemli mi ? Cins alınca ne fark oluyor çok merak ediyorum ? Melezler köpek değil mi, insanlarla dost olamıyorlar mı ? Sahiplerini sevemiyorlar, koruyamıyorlar mı ? Fazlalık mı ? Değil... Bir sokak köpeğinin gözlerinin içinde parıldayan umut ışığına kaç insan dönüpte bakmıştır bileniniz var mı ? 

Sırf sahiplenilmedi diye bir köpeği zehirleyip öldüren bir insan ve gidip köpeğin zehirleneceğini bildiği halde cins yavru bir köpek alan insan. Benim gözümde bu insanların arasında hiç bir fark yok. Neyse ki insan değilim, insan olsaydım insanlığımdan utanırdım eminim. Madem sokak köpeklerini sahiplenmiyorsunuz, sevmiyorsunuz o zaman sokak köpekleri de üretmeyin. Cins yada melez köpeklerin yaptıkları her doğumdan sonra yavruların bazıları sahip bulamıyorlar ve doğru barınağa gidiyorlar barınakta ve sokakta bulunan köpeklerin artması da insanların suçu. Hiç bir sokak köpeği böyle bir dünyada yaşamak istemezdi eminim. Ama iyi ki ben şanslıyım. İyi bir ailem oldu ve daha önemlisi mutluyum. Yine de her bir insanın bir kez olsun barınağa gitmelerini ve gözleri umutla parlayan o sokak köpeklerine bakmalarını isterdim...